miniatura|Oli de citronel·la
Loli de citronel·la és un dels olis essencials obtinguts de les fulles i tiges de diferents espècies del gènere Cymbopogon (herba de llimona). L'oli s'empra àmpliament com una font de substàncies perfumíferes, com ara citronel·lal, citronel·lol i geraniol. Aquests productes químics troben aplicació en la producció de sabons, perfumeria, cosmètica i aromes de tot el món.Lawless, J., The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils, 1995, L'oli de citronel·la també és un famós repel·lent natural d'insectes i s'ha registrat per aquest ús als Estats Units des de 1948.«U.S. EPA Citronella Factsheet». Consultat el 20 de juliol de 2007. L'Agència de Protecció Ambiental dels Estats Units considera l'oli de citronel·la com un pesticida amb un mode d'acció no tòxic.EPA citronella reregistration fact sheet Les investigacions també mostren que l'oli de citronel·la té fortes propietats antifúngiques.Kazuhiko NAKAHARA*, Najeeb S. ALZOREKY1, Tadashi YOSHIHASHI, Huong T. T. NGUYEN2 and Gassinee TRAKOONTIVAKORN, "Chemical Composition and Antifungal Activity of Essential Oil from Cymbopogon nardus (Citronella Grass)", Japan International Research Center for Agricultural Sciences (JIRCAS),(Tsukuba, Ibaraki 305–8686, Japan), JARQ - October 2003 - (Vol. 37 No. 4)PATTNAIK S., SUBRAMANYAM V. R., KOLE C., 2006, "Antibacterial and antifungal activity of ten essential oils in vitro", Microbios, Vol. 86, No. 349, pp237-246 Prabuseenivasan S, Jayakumar M, Ignacimuthu S., 2006, "In vitro antibacterial activity of some plant essential oils.", BMC Complement Altern Med." Nov 30;6:39
Referències
Categoria:Substàncies orgàniques Categoria:Cosmètics