miniatura|Aspecte de la quinoa tractada L'oli de quinoa és un tipus d'oli que s'obté del processament i tractament del pseudocereal quinoa (Chenopodium quinoa). És ric en àcids grassos essencials, com el linoleat i el linolenat, i presenta una elevada concentració d’antioxidants naturals com l’alfa-tocoferol i el gamma-tocoferol. El contingut de vitamina E (alfa-, beta-, gamma- i delta-tocoferols) a les llavors de quinoa és força variable i se situa entre 4,6 i 5,9 mg per cada 100 g, i conté, a més, la presència de tocoferols que contribueixen en la seva protecció davant processos oxidatius desfavorables. Conseqüentment, s'utilitza com una font valuosa de tocoferols i es considera com un possible cultiu nou de gran interès.
A causa de la seva alta qualitat i del fet que algunes varietats presenten concentracions de greix de fins al 9,5 %, l'oli de quinoa pot emprar-se en nombrosos sectors, com ara el cosmètic, el farmacèutic i l’alimentari.
Referències
Quinoa