miniatura|240px|Aceite de citronela O aceite de citronela é un dos aceites esenciais obtidos das follas e talos de diferentes especies do xénero Cymbopogon (especialmente a herba limoeira). O óleo utilízase amplamente como unha fonte de substancias perfumíferas, tales como citronelal, citronelol e xeraniol. Estes produtos químicos atopan aplicación na produción de xabóns, perfumaría, cosmética e recendos de todo o mundo.Lawless, J., The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils, 1995, ISBN 1-85230-661-0

É tamén un soado repelente natural de insectos e leva rexistrado para este uso nos Estados Unidos desde 1948. A Axencia de Protección Ambiental dos Estados Unidos considera o óleo de citronela como un pesticida cun xeito de acción non tóxico.* EPA citronella reregistration fact sheet As pescudas tamén amosan que ten fortes propiedades antifúnxicas.Kazuhiko NAKAHARA*, Najeeb S. ALZOREKY1 , Tadashi YOSHIHASHI, Huong T. T. NGUYEN2 and Gassinee TRAKOONTIVAKORN, "Chemical Composition and Antifungal Activity of Essential Oil from Cymbopogon nardus (Citronella Grass)", Japan International Research Center for Agricultural Sciences (JIRCAS),(Tsukuba, Ibaraki 305–8686, Xapón), JARQ - October 2003 - (Vol. 37 No. 4 )PATTNAIK S., SUBRAMANYAM V. R., KOLE C., 2006, "Antibacterial and antifungal activity of ten essential oils in vitro", Microbios, Vol. 86, No. 349, pp237-246 Prabuseenivasan S, Jayakumar M, Ignacimuthu S., 2006, "In vitro antibacterial activity of some plant essential oils.", BMC Complement Altern Med." Nov 30;6:39

Notas

Categoría:Aceites e graxas vexetais Categoría:Perfumería